Pomazánky na chlebíčky a jednohubky


Třená niva
Asi 150 g nivy nastrouhat najemno na struhadle. Přidat 1 pomazánkové máslo nebo lučinu. Pomazánku vyšlehejte ručním mixérem a přidejte asi lžičku horké vody. Bude jemně krémová. Podle chuti můžete přidat pár nastrouhaných vlašských ořechů. Namísto ořechů do pomazánky můžete chlebíčky nebo jednohubku ořechem ozdobit. Také je výborné přidat na ozdobu kuličku hroznového vína.

Pomazánka z krabích tyčinek
Balíček krabích tyčinek ohřejeme asi 1,5 minuty v mikrovlnce. Nakrájíme na nudličky a přidáme půlku pomazánkového másla, trochu soli, trochu citrónové šťávy, majolku nebo jogurtovou majonézu a kousíček najemno nakrájeného pórku. Vše smícháme. Chuť můžeme zjemnit trochou šlehačky ve spreji.

Šunková pěna
200 g měkkého netučného salámu, pomazánkové máslo, sůl. Salám umeleme najemno, přidáme máslo a šleháme ručním šlehačem. Pro zjemnění přidáme asi lžíci vařící vody. Tip: Pěna je chutnější ze salámu, ze šunky se tak najemno nevyšlehá. Chlebíčky nebo jednohubky přizdobte ananasem, je to výborná kombinace.

Hermelínová pomazánka
1 hermelín, 100 g měkkého salámu, 1 okurka, 2 vejce natvrdo, sůl, pepř, trochu hořčice a majolka. Hermelín, salám, okurku a vejce nastouháme nahrubo. Přidáme sůl a pepř, hořčici a smícháme majolkou. Jako základ používám pomazánkové máslo nebo lučinu. Přidám vhodnou přísadu a vyšlehám ručním šlehačem. Pro zjemnění je dobré přidat asi lžíci horké vody.

Pěna z čehokoli
Přísady: paštika, umletý měkký nebo tvrdý salám, olejovky, treska ála losos, vejce natvrdo+trochu hořčice. Bylinkové máslo dělám stejným způsobem, jen přidám lžičku koření na bylinkové máslo a třeba trochu čerstvé pažitky nebo kousíček papričky.

Prohledat tento blog

Archiv blogu