Koložvárské zelí

Recept je opsaný z časopisu, ale vyzkoušený a výborný. Dávka je asi pro 4 osoby.
Uvaříme asi 200 g rýže. Na oleji zpěníme 2 cibule a přidáme sůl, 1 lž vegety (nebo gril. koření), 200 g libového mletého masa a osmahneme. Pak přidáme rýži a vše promícháme. Potřebujeme ještě 1 kg kysaného zelí, 2 zakysané smetany a 2 klobásy (nemusí nutně být).

Poté do pekáčku klademe vrstvy. Kysané zelí - směs masa s rýží, nakrájená klobása; dále střídáme totéž a končíme směsí masa. Nakonec zalijeme zakysanou smetanou (můžeme trochu rozředit) a vše dáme na 1 hodinu péci ve středně vyhřáté troubě. Pokrm by měl být zakrytý víkem nebo alobalem, na závěr můžete tak na 15 minut odkrýt. Vyzkoušejte!

Prohledat tento blog

Archiv blogu