Špagety


Pro inspiraci pár receptů se špagetami. Základem jsou uvařené špagety, které se připraví podle návodu – tzn. uvaří v osolené vodě a zcedí. Z nich pak vykouzlíme další pokrm podle vaší chuti.


Špagety se špenátem – na olivovém oleji zpěníme cibulku, přidáme pokrájený čerstvý špenát, asi 100 g, asi 4 stroužky česneku nakrájeného na plátky a necháme osmahnout. Okořeníme solí, bazalkou, můžete využít i bylinky v kostce, hodí se třeba česnek s petrželí. Přidáme trochu vody a sladké smetany. Nakonec vmícháme špagety.


Špagety s česnekem a se semínky – na olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek a semínka, používám například slunečnicová s dýňovými. Okořeníme solí a směsí na bylinkové máslo. Oleje se dává tolik, aby špagety nebyly suché. Nakonec vmícháme špagety.


Špagety s česnekem a petrželí – na olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájený česnek, okořeníme solí a směsí na bylinkové máslo nebo bylinkovou kostkou. Pak přidáme uvařené špagety a na závěr nakrájenou petrželovou nať, množství zvolíme podle potřeby, aby se špagety hezky zelenaly.


Špagety s ananasem pro ty, co nesní nic bez masa. Na oleji osmahneme na kousky pokrájený kuřecí řízek. Přidáme gulášovou kostku a osolíme, také přidáme trochu vody. Když se vše rozpustí, vlijeme asi deci a půl sladké smetany. Vznikne z toho takové kuře na paprice, omáčky nesmí být ale moc, tak akorát na špagety. Nakonec vmícháme špagety a pár kousků nakrájeného konzervovaného ananasu.

Špagety s řapíkatým celerem
Pokrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme pokrájený řapíkatý celer, mleté maso, trochu soli, asi lžičku koření Arabiata, trochu podlijeme vodou a necháme podusit. Než podlijeme, směs mícháme, aby se maso oddělilo a osmahlo.

Když se směs podusí, přidáme pár porcí zmrazeného špenátu, který se na teple odděllí a pokrm doplní čerstvou zelenou barvou. Do hotové směsi vmícháme uvařené špagety, které promícháme, aby se obalily masem a špenátem. Podáváme doplněné plátky rajčete.

Prohledat tento blog

Archiv blogu