Zlaté Hory

Nedaleko Jeseníku se nachází zajímavé turistické místo i lyžařské centrum a zde láká poutníky k návštěvě farní kostel Nanebevzetí Panny Marie.
V rámci dovolené jsme se rozhodly s kamarádkou navštívit nedaleké Zlaté Hory, kde jsme chtěly shlédnout místní hornické muzeum a poutní místo. Nakonec se na vše nedostalo, protože náš časový prostor byl, bohužel, omezený. Značení na silnicích zrovna nebylo moc vychytané, jako obvykle jsme trochu bloudily. A taky nás zdrželo malé občerstvení, protože jsme byly vyhládlé lázeňskou stravou.
Ze svých občasných pobytů na dovolené musím napsat, že jsme byly, jako už tradičně, nespokojené s nabídkou kávy. Ve většině restaurací nám nabízeli jenom rozpustnou a vydávali jí za espresso. Jsme tak trochu rozmazlené, ale slovo „dobrá“ nemůžu použít, pokud mi dají rozpustnou kávu s mlékem anebo práškové capuccino. Po dobré kávě se mi vážně hodně stýskalo. Naštěstí ve Zlatých Horách jedno dobré měli.
Kostel Nanebevzetí Panny Marie se nachází uprostřed lesů tak trochu stranou, asi 4 km za městečkem, ale informativní značení nebylo moc dobré, musely jsme využít místní obyvatele. Když jsme konečně našly správné místo, tak nám sdělili, že máme na prohlídku jenom půl hodiny, neboť začínal koncert. Nebyla to dobrá doba na rozjímání. Umělkyně měla rozbalený instrument a hlasitě se bavila, čímž nás nepříjemně rušila, tak jsem udělala jen pár fotografií a pak jsme se odebraly na večerní koupel.




Prohledat tento blog

Archiv blogu