Lehký jablkový koláč

Ten, kdo hlídá kalorie, se nemusí bát, moučník není příliš sladký a navíc jsou jeho součástí i jablka, chutná výborně. Problém je, že nezůstane jenom u jednoho kousku a to pak počet kalorií stoupá a musí se vyběhat. Příprava je jednoduchá, ale výsledek je ohromující, hlavně pro ty, co mají rádi jablka, či štrůdl.
Na lehký jablkový koláč budeme potřebovat: 250 g polohrubé mouky, 60 g tuku, 60 g cukru, 1 celé vejce, půlku prášku do pečiva, 4 lžíce mléka, půl kilogramu jablek, skořici. Množství je na koláčovou formu, kdo chce upéci celý plech, musí přidat hlavně na dávku těsta.
Ze všech ingrediencí, kromě jablek a skořice, utvoříme těsto. Je vláčné a dobře se s ním pracuje, já zadělávám ve velké míse, ale lze to i na válu. Z těsta se pak udělají dvě poloviny a rozválí se válečkem. Kdo má sílu, může ho do formy rovněž namačkat, horní vrstvu pak rozválí na placku. Vkládáme do vymazané formy nebo plechu, na první placku pak poklademe nastrouhaná jablka, posypeme skořicí a navrch dáme druhou placku z těsta. Pak pozvolna upečeme v rozehřáté troubě a když zezlátne, je hotový. Nakrájíme na kousky a pocukrujeme.
Ostatní už nechám na vás, ale čekáte-li návštěvu, upečte raději víc.

Prohledat tento blog

Archiv blogu