Bramborové knedlíky a šišky - tipy

Italové se krmí špagetami jako předkrmem a pak si v horkém dni ještě dají nášup, takže pár českých knedlíků bez nášupu nemůže ve správném množství uškodit. Pro dnešek jsem si vybrala bramborové těsto, jelikož se dá variabilně upravovat nejen jako knedlíky a může chutnat pokaždé jinak.
Knedlíky připravené na obrázku jsou ze sáčku, ale samozřejmě ovládám i domácí těsto – to se uvaří brambory, studené se nastrouhají, přidá se vejce, hrubá mouka a všechno se to zadělá, takže jako by to tak bylo, z hotového těsta si můžeme připravit pár knedlíků nebo šišky.
Moje knedlíky jsou naplněné měkkým salámem a tvrdým sýrem, posypané osmaženou strouhankou na olivovém oleji a s okurkovým salátem. Každý má ale jiné chutě, takže si z připraveného těsta můžete udělat úplně jné knedlíky.
Nápady:
  • knedlíky se naplní uzeným a přidá k nim udušené hlávkové zelí
  • knedlíky se naplní švestkami a posypou opraženým mákem a máslem
  • knedlíky se naplní porcí špenátu a přidá se kousek šunky nebo uzeného masa
  • knedlíky se naplní dušeným zelím a navrch omastí osmaženou cibulkou nebo slaninou
  • knedlíky se naplní povidly a ozdobí tvarohem a máslem
Kdo nechce knedlíky, může uválet šišky nebo noky a vymyslet si další varianty, například sladké, které mohou být lahodným moučníkem (samozřejmě v přiměřeném množství). Vyzkoušejte třeba šišky nasladko polité máslem a posypané některou z těchto přísad: s cukrem a kokosem, strouhanými oříšky, strouhanými piškotami, tvarohem a cukrem, strouhaným perníkem nebo posypané ovocem, či polité omáčkou z čerstvého ovoce a cukru. Je léto, mít pusu od červené marmelády je dovoleno právě teď.

Prohledat tento blog

Archiv blogu