Pečenáče z makrel

Na podzim míváme obvykle zásoby ryb a tak si dopřáváme všelijaké pochoutky. Míváme dosti makrel, proto tento recept volím právě z nich, ale daly by se využít i jiné ryby.
Nejprve si uvařím lák jako na okurky, obvykle volím Deko, na kterém je recept - 0,5 l octa, 1,75 l vody, 25 kostek cukru nebo sladidlo a 1 sáček Deka. Uvedu do varu a vypnu.
Makrely si nakrájím na kousky, obalím v hladké mouce smíchané se solí a kořením na ryby či na grilování. Osmažím na pánvi a kousky vyndávám na papírovou utěrku. Mezitím si stíhám nakrájet cibuli, na 2 skleničky asi dvě cibule (modrá nebo fialová). Kromě zmíněných ingrediencí budu potřebovat ještě bobkový list. Lák si zcedím, aby v něm nebyly kuličky hořčice nebo to nechám, jak to je, záleží na chuti.
Když mám všechny suroviny připravené, vezmu sklenice a prokládám vrstvy. Vrstva ryb, vrstva cibule, vrstva ryb ..... sem tam bobkový list. Když je sklenice plná vrstvami zaliji horkým lákem. Důležitý proces je pak nechat ryby uležet, nejméně 14 dní. Samozřejmě v chladničce.



Prohledat tento blog

Archiv blogu