Oblíbená zavářka do polévky se udělá docela jednoduše. Asi 250 g jater se buď utře nebo rozmixuje, přidá se sůl, utřený česnek, špetka pepře, majoránka, 1 vejce a na zahuštění trochu strouhanky. Hmota se zamíchá a musí být hustá tak, aby se z ní daly tvarovat knedlíčky. Kdo má raději játrovou rýži, může nechat trochu řidší a do polévky zavařit přes struhadlo nebo síto na halušky.
Knedlíčky se zavařují do polévky přímo, chuť pak více vyniká, ale kdo trvá na čistém, ničím nezkaleném vývaru, může zavařit zvlášť v osolené vroucí vodě a potom do polévky vložit.
Zaujalo vás
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejméně 2...
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejm...
-
Pro dietářky i fajnšmekry. Na tři závitky jsem použila tři stehenní kuřecí řízky, lehce naklepala, osolila, nakrájela jeden banán na pl...
-
Nahodilý recept z toho, co dům dal. Hovězí zadní jsem nakrojila tak, že vznikl velký plátek a ten jsem potom roztloukla paličkou na plát. ...
-
V kuchyni jsem vyzkoušela mnoho, ale dlouho jsem si netroufla vyzkoušet sýrovou roládu. Až mi jedna kamarádka poradila, jak to dělá a nezkaz...
-
Třená niva Asi 150 g nivy nastrouhat najemno na struhadle. Přidat 1 pomazánkové máslo nebo lučinu. Pomazánku vyšlehejte ručním mixérem a ...
