Kuře s rajčaty

V létě se mi nechce moc vařit, občas proto volím způsob přípravy, který je pohodlný, chutný, jednoduchý a přitom uspokojí všechny. Je to pečení. Hodí se téměř pro každého i v období dodržování redukční diety. Naučila jsem se využívat troubu téměř na všechno, dokážu v ní zavařovat marmeládu, dusit španělské ptáčky, ale nejčastěji peču různé dobroty.

Vyzkoušejte sami, jak chutná lehké letní jídlo – kuře s rajčaty. Příprava je jednoduchá, stačí kuře nebo jeho části (například čtvrtky), pár brambor, dvě rajčata, sůl, trochu kmínu, šalvěj (může se nahradit kořením podle chuti).
Kuře, nejlépe naporcované, se vloží do většího pekáčku. Okolo se přidají oloupané brambory. Vše se osolí, brambory můžete posypat trochu kmínem. Na kuře se přidá nakrájené rajče a snítky čerstvé nebo sušené šalvěje. Pak se vše vloží do trouby a propéká. Nemusíte podlévat, ale občas zkontrolujte.
Po propečení se přidá pár stupňů, aby byl pokrm křupavý a jakmile se vám vytvoří kůrčička a brambory jsou nepochybně měkké, můžete podávat. Pro zpestření jsem  navíc přidala k obědu naloženou papriku se zelím ve sladkokyselém nálevu, ozdoba se dá vytvořit například i z čerstvé nebo nakládané zeleniny.

Prohledat tento blog

Archiv blogu