Dvojitá smůla

Manželova maminka pořád říká, že naše rodina má smůlu. Já se jí to snažím léta vymlouvat a okřikuji, ať žádnou smůlu nepřivolává, že jsem dítě štěstěny, tentokrát ale její kouzlo bylo silnější.
Poté, co nám úplně odešla trouba a už se v ní nedalo nic zapéci, jsme se rozhodli, že si uděláme radost novým sporákem. Sice jsme zrovna byli úplně švorc, ale budou vánoce a celá rodina čeká na cukroví, tak jsme museli sáhnout hlouběji do kapsy. Rozhodli jsme se pro užší typ, aby to nebylo tak drahé, mezeru po starém sporáku že prý manžel něčím vyplní, těšili se, jak ušetříme, ale přece jenom jsme se trochu rozšoupli aspoň nerezovou verzí. Přijatelná cena necelých 8000,- slibovala dobrý výrobek a tak jsme se na něj těšili.
Manžel se úplně překonával, vyklidil starý spotřebič, vyřídil objednávku a nový sporák zapojil. Bohužel nám nepekl a nesvítila trouba.
„Zavolám bráchu,“ řekla jsem trochu nedůvěřivě a bála se na nový sporák sáhnout. Plotýnky krásně svítily, jenže trouba stejně nepekla. Brácha je vyučený elektrikář a zatím vždycky všechno zprovoznil: „Ať se na to radši podívá, když to bude špatně zapojené, zamítnou mi reklamaci a budu platit zbytečně.“
Brácha přijel, sice se mu zapojení líbilo, ale na naše naléhání, že to přece musí zprovoznit, přendal pár drátů jinak a výsledek vypadal stejně. Nedalo se nic dělat, závada prý už není u něj, ale někde uvnitř spotřebiče. Nezbylo než uplatnit reklamaci.
Manžel se už nemohl dočkat pečeně a ochotně čekal na opraváře. Ten ho ale nepotěšil, tvářil se prý přísně, když odhalil, že je připojení špatně. Přepojil to stejně jako manžel. Pak otočil nějakým knoflíkem, o jehož funkci jsme se v návodu nic nedočetli a trouba hřála i svítila. Reklamaci, samozřejmě, neuznal.
„Kvůli špatnému připojení vám vyhořely tři regulátory energie plotýnek.“ řekl. Prý stojí jeden osm set + práce a doprava.
Sotva mi to muž vylíčil do telefonu, už mi zvonil mobil nanovo. „No, co ještě chceš?“
„Jak jsem byl z toho opraváře na pepku, tak si sáhnu pro pivo a představ si to, že nám topí lednička!“
Začalo velké stěhování mrazáku, konzumace obsahu ledničky, shánění nové, objednávka a dovoz zboží. Dneska už se tomu tedy můžeme zasmát, nová lednice stojí na svém místě a levnější opravář je na cestě, ale řeknu vám, že tohle smůla byla. A taky to byla trochu drahá sranda!
Na smůlu raději nemyslete, jinak se vám přilepí na paty.

Prohledat tento blog

Archiv blogu