Španělské ptáčky

Pokrm je sice tradiční, ale je náročnější a tak nebývá na denním lístku ani v restauracích.

Suroviny: hovězí plátky, sůl, pepř, hořčice, špek, okurka, vejce, špekáček nebo měkký salám, cibule, olej, jíška.

Naklepané hovězí plátky se osolí, opepří a potřou hořčicí. Do středu se poskládá kousek špeku, kousek vařeného vejce, kousek párku nebo špekáčku, plátky cibule a vše se zabalí pomocí nitě nebo párátek. Na oleji, případně i kousku špeku se osmahne dozlatova cibule (v tomto případě více) a na ni se pokladou závitky zabalenou stranou dolů, aby se maso zatáhlo a závitky se nerozpadaly. Opečou se ze všech stran a pak se maso podlije a nechá podusit doměkka. Šťáva získaná dušením by měla být výrazné chuti, během přípravy se může přidat hořčice a lák z okurek. Když jsou závitky měkké, zahustí se jíškou (pokud se použije hotová, je vhodná ta tmavší) a vše se nechá ještě provařit. Vhodnou přílohou je rýže nebo knedlíky.

Prohledat tento blog

Archiv blogu