Příprava tohoto rizota je jednoduchá a rychlá.
70 g rýže se dá uvařit do mikrovlnné trouby ve vodě asi na 10 minut. Pozor, vody musí být dost, aby se nevyvařila, jinak by rýže byla nepoživatelná. V průběhu vaření se na pánev nakrájí kousky kuřecího (či krůtího) masa, cca 120 g, osmahne se na 2 lžičkách oleje a pak se přidá na kroužky nakrájený pórek (50 g) a na kostičky nakrájená červená paprika (100 g). Okoření se lehce solí a kurkumou. Do všeho se přidají cca 2 lžíce nakládaných červených fazolí a nakonec se vmíchá uvařená propláchnutá rýže.
Takto připravené rizoto obsahuje 46,7 g sacharidů, 36,5 g bílkovin a 11,8 g tuku.
Energetická hodnota 1960 kJ, 6,6 g vlákniny.