Čína z chleba

Když jsem poprvé slyšela tento recept, tak jsem se mu smála. Ale pak mě napadlo ho vyzkoušet a smích mě přešel.
Pro 2 osoby potřebujete asi 2 plátky tvrdšího chleba, který nakrájíte na nudličky a osmahnete jako housku do polévky nebo topinku. Můžete i nasucho, pokud šetříte kalorie.

Osmažený chleba naložíte stejně jako maso do tohoto těstíčka: asi lžíce Solamylu, vejce nebo bílek, trochu sójové omáčky, trošku oleje a můžete přidat chilli nebo čínské koření - podle vaší chuti. Vyšleháte, aby se Solamyl rozpustil a vzniklo těstíčko. Chléb naložte aspoň na půl hodiny.

Mezitím si nakrájejte na nudličky zeleninu - například pórek, zelí, kousek mrkvičky, papriku. A uvařte si rýži obvyklým způsobem. Do pánve WOK dejte nahřát olej, přidejte osmahnout chleba a nakrájenou zeleninu. Neduste doměkka, měla by křupat. Hotovou směs podávejte s rýží, jako čínu z masa.




Prohledat tento blog

Archiv blogu