Rozlítaní ptáci

Recept na rozlítané ptáky je u nás v rodině oblíbený. Připomíná jeden z nejmilejších pokrmů, ale není tak náročný na přípravu. A dá se udělat i z vepřového masa.
Udělá se cibulový základ, na který se přidá nakrájené hovězí maso (může být i vepřové), sůl, pepř, lžíce hořčice a pár pokrájených naložených okurek, kousek špeku nebo uzeniny. Maso se nechá pod poklicí vydusit a pak se výpek podlije a dusí doměkka. Může se dusit v papiňáku nebo v kastrólu. Když je maso měkké a omáčky dostatek, zahustí se jíškou. Pokud je omáčky nedostatek, přidá se trochu vody. Vše se nechá znovu chvíli podusit a je hotovo. Jako příloha se hodí rýže nebo knedlík, popřípadě brambor.


Prohledat tento blog

Archiv blogu