Moc kamenů 2


Čas od času zavítám do některého krámečku pro čarodějky, kde nabízí nepřebernou škálu polodrahokamů. Mohou mít podobu těžítka, malého oblázku nebo přívěsku na řetízek. Působí potěšení a některé prý mají i kouzelnou moc. Nevím, beru to tak, že pokud mi působí radost, tak je to pozitivní energie a ta se vždycky hodí. A pokud mají opravdu léčivé schopnosti, je to příjemný bonus navíc. Kdo věří, toho víra uzdravuje.

Akvamarín  je bledě namodralý. Říká se, že ho používali námořníci jako ochranný amulet, přinášející štěstí a poskytující jim bezpečí na dalekých cestách. Také se o něm říká, že je "strážce manželství", je tedy vhodným dárkem k zasnoubení, svatbě či výročí. Má jemně očistné účinky, přináší klid a mír, podporuje léčbu hrdla, přílišných emocí a napomáhá seberealizaci.

Korál symbolizuje požitek a radost, lásku, pokoru, harmonii, mateřství, plodnost a sexuální touhu. Zavěšený v domě prý ochraňuje před nebezpečím. Je vhodný pro ženy, protože pomáhá při ohroženém těhotenství či neplodnosti. Ženám, které nemohou otěhotnět, může prý jeho působení pomoci, proto je vhodné nosit například náušnice nebo prsten, je používán také při anémii, zastavuje krvácení, zabraňuje prý potratům a ulehčuje porod.

Granát má temně červenou barvu rudého vína, znásobuje životní síly organismu, léčí rány a záněty. Odstraňuje melancholii a zahřeje srdce. Reguluje krevní tlak, podporuje tvorbu červených krvinek, je využíván při léčbě revmatických potíží a při zánětech kloubů. Posiluje auru a vytváří ochranný štít z vysoce nabitých pozitivních vibrací, které po vzájemném kontaktu odpuzují negativní energii. Má významné účinky na psychiku a je mu připisována magická moc, svým majitelům prý zvyšuje vitalitu, chrání před nepřáteli a podporuje fantazii.

Tygří oko činí svého majitele odvážným a sebevědomým, učí otevřenosti. Prohřívá celý organismus, podporuje tok energie v těle, působí na zmírnění bolestí žaludku, ale i hlavy, migrén, problémů se zrakem, při dýchacích potížích, astmatu, onemocnění jater a hepatitidě. Bývá používán k uklidnění a povzbuzení silně nervózních nebo citlivých lidí. Doporučuje se nosit jej ve chvílích, kdy musíme čelit slovnímu, duševnímu či psychickému útoku. V magii je cenným amuletem přitahujícím peníze, obzvláště prý, je-li nošen v peněžence, společně s kreditními kartami.

Kamínky, které jsem dnes vybrala, rozhodně nic nezkazíte, všechny jsou vhodné na podporu spokojeného manželství. Tygří oko bych doporučovala raději větší a pro oba partnery, protože v případě hádky by vám jedno nemuselo stačit.

Prohledat tento blog

Archiv blogu