Marinovaná kuřecí křídla



Preferuji jednoduchou kuchyni, i když některé věci se nedají ošidit, ale u vaření relaxuji, takže mi to nevadí. Marinovaná kuřecí křídla jsou náročnější na přípravu, ale je to lahůdka.
Smíchá se asi deci oleje, 2 lžičky medu, sůl, oblíbená směs koření třeba na grilování, ráda přidávám kurkumu, popřípadě pár sušených bylinek a pořádně promíchám. Může se kápnout i trochu pálenky. Křidýlka se ve směsi namočí a nechají marinovat za občasného promíchání, nejlépe pár hodin. Poté se rozloží na plech nebo pekáč a upečou pozvolna v troubě do křupava. S teplotou to nepřehánějte, přibližně 180 stupňů, raději chvíli počkat nebo použít nakonec horkovzduch. Příliš horká trouba by křidélka spálila a nic by z nich nezbylo.
Křidélka se mohou podávat s některou omáčkou či dipem, které jsou popsané zde.

Prohledat tento blog

Archiv blogu