Jak přežít období krize

Tak se zas nachýlil čas, někdy jsme jako aprílové počasí, v naší rodině blíženců jeden vstával „popldeli“, jak by řekla máma a tak máme doma zase tichou domácnost. Proto mi přišlo vhod zopakovat si pár rad, jak zachovat krásný idylický vztah až do smrti. Škoda, že to občas nečte manžel!  
1. Mluvit
Prý se spolu má mluvit pořád a o všem. Prý nestačí jenom holé věty, jednoslovné odpovědi. Prý mu mám vyprávět, jak se nemohu ráno rozhodnout, co si vzít na sebe a co jsem všechno snědla, co dělala v práci, a tak dále, ale už se vidím, jak lžu, protože na sebe hodím cokoli a on si přitom zoufale ťuká na čelo, má o svých jedněch kalhotách jasno každý den. Pak na zmínku o jídle jen řekne: „Já od rána nejedl!“
2. Experimentujte v sexu
Prý máme experimentovat v sexu, vyzkoušet techniky z 50 odstínů šedi. Ano, ale to bychom hlavně museli do toho kina a v tom je kámen úrazu, není čas. A pak - jiné rady zase říkají, že zažité stereotypy není radno měnit, že je to pak podezřelé. Tak kde je pravda? Experiment může i vybouchnout.
Možná bych mohla, jak radí článek, zkusit sex po telefonu. Jeho obvyklou hlášku „jsem obsazen“, bych odpálila jadrnou čuňačinkou. Telefon má nahlas, slyší to všichni. Možná by se mu zvedla dýška. Tohle by mohlo zabrat! To by se mu líbilo.
3. Řešit problémy
V každém vztahu se občas objevují třenice a neshody. Je potřeba je řešit. Hned! Prý se to musí probrat v klidu a nenechat zastarat. Radila to psycholožka Pomatená.
To je mi zase rada. Řešit problémy musí oba, na to je nejlepší si sednout a chvíli u problému pobejt, což je v rodině blíženců nemyslitelné. Tam se komunikuje za pochodu, pořád, nahlas, o ničem. Vytáčí nás nepodstatné, podstatné neřešíme.
4. Být spolu
Prý se má využít každý vhodný okamžik a třeba si povídat přes dveře u záchodu. Tak tohle musela psát pomatená, právě tyhle chvíle si nejradši užívám fakt sama. A nebaví mě ani odpovídat s kartáčkem v puse za zvuku puštěného kohoutku. Kdo tohle někdy praktikoval, musí přece vědět, že takhle komunikace nefunguje. Autorka rad je asi single.
5. Vyhýbat se nebezpečným faktorům
Ano, vnější vlivy mohou vztahy nahlodávat, a proto je dobré si připouštět věci k tělu tak akorát. Bohužel to platí i pro děti, tchyni, kamarády, kamarádky a hlavně pracovní problémy. Prkotiny jako prázdná lednice, nevyprané prádlo, a tak, se po delší době  už neřeší. A když se krize táhne, mohou být nebezpečné faktory dobré k tomu, aby zafungovaly jako pouto. Děti, tchyně, kamarádi i problémy se mohou někdy hodit.
Můj tajný recept?
Někdy je nejlepší nechat věci žít svým životem. Krize prostě byly, jsou a budou. A pak ještě kniha nebo tablet, sluchátka, vana nebo WC. Hlavně člověk nesmí nudit sám sebe, protože před sebou neutečeš.


Prohledat tento blog

Archiv blogu