Závitky s houbami


Další recept na neděli pro milovníky masa. Pokud maso nemilujete, můžete se přidat a nemusíte vařit dvakrát.

Základem pro dnešní recept budou kuřecí nebo vepřové řízky. Nechám na vás. Předpokladem je, že máte houby, buď zmrazené nebo čerstvé, třeba žampiony. Dále to chce trochu oleje, cibuli, sůl, kmín, vejce a přílohu podle vaší chuti. K úpravě s masem rýži, brambory, krokety, hranolky, ale možná by šel i knedlík. Vyberte si sami. Hodí se i hranolky a krokety, či kaše.

Řízky naklepeme a plníme náplní, kterou si připravíme z hub podušených na tuku a cibuli, se solí, kmínem, jako když připravujete smaženici z hub a na závěr vmícháte i vejce. Tím vznikne náplň, která se poklade na plátky a vše se zabalí jako ptáčky. Sepnete párátkem či jehlou a maso se podusí v kastrólu opět na cibuli a oleji. Podle chuti se přidá ještě sůl a kmín. Dusí se pozvolna do šťávy, pěkně pod pokličkou a na závěr se může zasypat moukou nebo troškou jíšky. Když je maso měkké, může se podávat.

Aby bylo menu úplné, přidáme ještě salát z pokrájeného pekingského zelí, nastrouhané mrkve a najemno nastrouhaného celeru. Dodají vlákninu, vitamín C a beta karoten, podpoří činnost ledvin, očí a kůže. Přelijeme hořčicovým dresinkem připraveným z lžíce dobrého olivového oleje, lžičky hořčice, navzájem rozetřené a můžete přidat ještě trochu vody a citrónové šťávy.

Prohledat tento blog

Archiv blogu