Akupresura pomáhá

Máte-li sedavé povolání, tak nejspíš trpíte na občasné problémy s páteří. Ty souvisí s nesprávným držením těla, nedostatkem pohybu a nepohodlím při celodenním sezení. Nastávají nepříjemnosti, jako je bolení hlavy, bolení v zádech, mravenčení ruky, či zatuhlá místa za krkem.


Mnohé nedostatky napraví zdravá životospráva, kdy do svého dne zařadíte aspoň chvíli pohybu, který rozproudí krev, rozhýbe metabolismus a pomůže od nepříjemných pocitů. Relaxace by měla být samozřejmostí. K příjemnému pocitu a taky k obnově vašeho zdraví pomáhají nenápadné předměty, které vás mohou provázet doslova na každém kroku. Jsou to například vložky do bot, gelové uleví unaveným nohám, proti únavě jsou vhodné také vložky akupresurní. Na celkové rozproudění energie je velice vhodná některá z akupresurních podložek, která stimuluje nervová zakončení a doslova vás probudí. Je vhodné ji využít nejen k pošlapávání, ale rovněž k odpočinku. Probudí celé tělo.

Dalším nenápadným pomocníkem proti nepříjemným bolestem je chodidlový masér, který může odpočívat u nohou pod vaším psacím stolem a ve chvílích, kdy jste unaveni, je pokaždé připraven pomoci. Stejně věrným pomocníkem je akupresurní ježek, který je vždy připraven, pokud si ho nezapomenete přibalit i na cesty, poklepové akupresurní kladívko pak splní nároky i tomu, kdo si rád pohladí záda a zrovna mu chybí partner, který to obvykle dělává. Pomocí těchto maličkostí můžete předejít mnoha nepříjemným problémům, které se vám raději vyhnou. Při problémech s páteří byste neměli zapomínat ani na pravidelné uvolňovací cvičení. Zde je odkaz na pár cviků, které můžete provádět i vsedě po celý den. Klikněte.

Prohledat tento blog

Archiv blogu