Podle starého receptu
Váženého droždí asi za 2 Kč – recept je už hodně starý, pochybuji, že teď víte, kolik droždí máte použít a ani nevěřím tomu, že byste třeba špetku pořídili za 2 Kč, ale za dvacku už by mělo být pár kostiček. Použila bych jich odhadem asi 5. V tomto případě nelze nahradit sušeným.
Na tuku, nejlépe na másle, se osmahne cibulka. Nechá se jen zesklovatět a přidá se droždí. Můžete ho rozdrobit nebo rozmačkat vařečkou. Postupně se rozpustí a začne krásně drožďově vonět (u jídla se o smradu prý nehovoří). Za varu na mírném ohni se pomalu míchá, droždí se postupně začne zase srážet a to je dobré ho na chvilku odstavit, aby se nám to nepřipálilo. Osolí se, opepří a pak se přidá větší játrová konzerva (paštika). Opět se zahřívá a promíchává. Nakonec se do spojené hmoty postupně vmíchají tři vejce.
Vznikne pomazánka, která má sice typickou drožďovou vůni, ale k tomu, aby se mohla konzumovat, jí musíte nechat vystydnout. Ve studeném stavu více připomíná masovou pomazánku, která má velmi příjemnou chuť a obsahuje spoustu prospěšných látek pro váš organismus.
Na tuku, nejlépe na másle, se osmahne cibulka. Nechá se jen zesklovatět a přidá se droždí. Můžete ho rozdrobit nebo rozmačkat vařečkou. Postupně se rozpustí a začne krásně drožďově vonět (u jídla se o smradu prý nehovoří). Za varu na mírném ohni se pomalu míchá, droždí se postupně začne zase srážet a to je dobré ho na chvilku odstavit, aby se nám to nepřipálilo. Osolí se, opepří a pak se přidá větší játrová konzerva (paštika). Opět se zahřívá a promíchává. Nakonec se do spojené hmoty postupně vmíchají tři vejce.
Vznikne pomazánka, která má sice typickou drožďovou vůni, ale k tomu, aby se mohla konzumovat, jí musíte nechat vystydnout. Ve studeném stavu více připomíná masovou pomazánku, která má velmi příjemnou chuť a obsahuje spoustu prospěšných látek pro váš organismus.