Vepřozelo trochu jinak



Když se řekne vepřové s knedlíkem, tak hned asi každý ví, o jaké kuchyni je právě řeč. Každý si hned představí umaštěnou bradu, šťavnatý nakynutý knedlíček a typickou chuť sladkokyselého zelí. Asi málokdo si tenhle obraz spojí s redukční dietou.
Zelí je nenahraditelné, ve všech podobách je zdravé a navíc kysané obsahuje mnoho prospěšných látek. Chutná dobře s bramborem, knedlíkem, rýží i těstovinami. Pokud jste to ještě nevyzkoušeli, tak to napravte. Výborné spojení kysaného zelí s rýží, masem a kysanou smetanou, je uvedeno jinde. Ale tohle má k dietě daleko.
Což vyzkoušet dietní verzi záhoráckého závitku, kdy se namísto vepřové použije drůbeží maso? Naklepané, osolené naplníme kysaným zelím. Může se, pro chuť, malinko přisladit cukrem a pak postrouhat stroužky česneku a zabalit. Závitky se propíchnou párátky, aby se nerozvíraly a naskládaljí do pekáčku. Navrch přijde sůl, nakrájená cibulka, kmín, zbytek nakrájené cukety (ale nemusí být) a pak se podlije vodou. V troubě částečně udušené a pak dopečené je raz dva hotovo. Bez omastku, bez zbytečného cholesterolu.
Správná dietářka by si k tomu asi vzala uvařené brambory, ale hodí se i chlupaté knedlíky.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu