Asi jsem byla v minulém životě Italka, protože miluju špagety. Mám je ráda na všechny způsoby. Podle návodu je zvládne každý a lze si je připravit na víc způsobů.
1) S vajíčkem - na pánvičce s máslem nebo olejem umícháme 2 vejce se solí a zamícháme do špaget. Podáváme s kečupem.
2) S pórkem - na másle nebo oleji rozdusíme nakrájený pórek a do něj vmícháme trochu smetany, sůl a poté špagety.
3) S nivou - na másle nebo oleji necháme rozpustit asi 100 g nivy a zalijeme trochou smetany. Špagety omáčkou poléváme.
4) Milánské - na tuku zpěníme cibulku, přidáme trochu mletého masa, sůl, pepř a 2 stroužky česneku (nemusí být). Vše zalijeme kečupem, necháme provařit a podle potřeby zahustíme trochu jíškou. Omáčkou špagety poléváme.
5) Se slaninou - na pánvi rozškvaříme najemno nakrájenou slaninu a vylijeme vše na špagety. Podáváme s kečupem.