V létě se mi nechce moc vařit, občas proto volím způsob přípravy,
který je pohodlný, chutný, jednoduchý a přitom uspokojí všechny. Je to pečení.
Hodí se téměř pro každého i v období dodržování redukční diety. Naučila jsem se
využívat troubu téměř na všechno, dokážu v ní zavařovat marmeládu, dusit
španělské ptáčky, ale nejčastěji peču různé dobroty.
Vyzkoušejte sami, jak
chutná lehké letní jídlo – kuře s rajčaty. Příprava je
jednoduchá, stačí kuře nebo jeho části (například čtvrtky), pár brambor, dvě
rajčata, sůl, trochu kmínu, šalvěj (může se nahradit kořením podle
chuti).
Kuře, nejlépe
naporcované, se vloží do většího pekáčku. Okolo se přidají oloupané brambory.
Vše se osolí, brambory můžete posypat trochu kmínem. Na kuře se přidá nakrájené
rajče a snítky čerstvé nebo sušené šalvěje. Pak se vše vloží do trouby a
propéká. Nemusíte podlévat, ale občas zkontrolujte.Po propečení se přidá pár stupňů, aby byl pokrm křupavý a jakmile se vám vytvoří kůrčička a brambory jsou nepochybně měkké, můžete podávat. Pro zpestření jsem navíc přidala k obědu naloženou papriku se zelím ve sladkokyselém nálevu, ozdoba se dá vytvořit například i z čerstvé nebo nakládané zeleniny.