Krůta s jablky

Toto je tradiční pokrm, u kterého se schází naše rodina každý rok o Vánocích. Dá se ovšem konzumovat po celý rok.

Potřebujeme: krůtu nebo její část, špek, 2 cibule, 2 jablka, sůl, kousek másla a 2 dl bílého vína.

Krůtu prošpikujeme a osolíme. Vložíme do pekáče a zvolna pečeme. Můžeme přidat máslo, ale kdo chce mít pokrm dietnější, nemusí, chuťově vyjde nastejno. Přidáme nakrájenou cibuli a jablka a vše zvolna upečeme doměkka. Na závěr podlijeme maso bílým vínem a necháme ještě chvíli propéci. V průběhu pečení jen kontrolujeme, obracíme a občas přelijeme šťávičkou.

Jako příloha se hodí cokoli - hranolky, kaše, krokety, brambory, bramborový knedlík i rýže nebo bramborové rösti.



Prohledat tento blog

Archiv blogu