Vepřové se zelím



Každý národ má své typické pokrmy, u nás zdomácnělo vepřové se zelím. Odborníci na diety sice konzumaci tohoto lahodného pokrmu příliš nedoporučují, ale je to lahůdka!
Zelí samo o sobě je velmi zdravé. V kombinaci s vepřovým dostane kouzlo, jaké nemá jiná dobrota. Ten, kdo dodržuje přísnou životosprávu může zelí zkombinovat třeba s kuřetem, ale není to to pravé ořechové, jako třeba nadívaná vepřová pečeně kysaným zelím, závitky z krkovičky nebo vepřové pečené na zelí.
Nadívaná vepřová pečeně se zelímVepřové kotlety zakoupíme trochu vyšší, aby se daly naplnit. Rozkrojíme uprostřed a utvoříme kapsu. Trochu naklepeme. Pak stačí do kapsy nacpat trochu kysaného zelí a zajistit jehlou na ptáčky. Nezapomeneme trochu posolit a přidat pepř. Kotlety se naskládají do pekáčku a upečou na vodě. Vhodnou přílohou je cokoli, například bramborový knedlík, hranolky nebo krokety. Chcete-li pokrm vylepšit, přidejte před upečením do pekáčku vydlabané jablko, kterým talíř ozdobíte. Barevně pokrm doplní a jistě bude všem víc chutnat.
Závitky z krkovičkyPlátky krkovičky se naklepou, osolí a potřou česnekem, stačí z jedné strany. Na každý se položí asi lžíce kysaného zelí a mohou se zabalit. Zajistíme jehlou na ptáčky. Pak stačí rovněž naskládat do pekáčku a upéci dozlatova na vodě. Jako příloha se hodí knedlík, bramborová kaše, špecle nebo chleba.
Vepřové pečené na zelíSklenice zelí (radši dvě, protože jedna je málo) se vyklopí do pekáčku. Na ní se pokladou plátky vepřového masa, osolené a posypané kmínem. Pak stačí jen upéci a přidat přílohu, na jakou máte zrovna chuť. Při pečení vepřového masa vždycky přidávám pokrájenou cibuli, výpeku dodá výbornou chuť. A pečená cibule je opravdová lahůdka!

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu