Anglický roastbeef


Koupí se pěkný kousek pravé roštěnky. Ten se potře směsí oleje, hořčice, worchesteru, pepře a soli a nechá se asi 3 dny marinovat.

Pak se rozpálí trouba a do ní se dá marinovaná roštěnka. Peče se zprudka z jedné i druhé strany cca 20 - 25 minut (z každé, záleží na tom, jak je maso vysoké - nižší pečeme kratší dobu, aby se nepřetáhlo). Když se upeče, tak by mělo být uvnitř syrové červené šťavnaté maso a krásně propečené. Podává se s vařeným brambůrkem, tatarkou a cibulkou.

Výborné jsou i chlebíčky s roastbeefem, kdy se na plátky veky nakrájí maso na velmi tenké plátky, polije se rozředěnou tatarkou a posype nakrájenou cibulkou. Neznám nic lepšího. o))

Prohledat tento blog

Archiv blogu