Kdysi jsem se chvástala, že umím špagety stokrát jinak, ale to jsem se jenom vytahovala. Kupodivu tady zatím zůstal utajen recept na špagety po milánsku, jak mě je naučila mamka.
Je několik způsobů, z nichž nejchutnější je asi z hovězí konzervy ve vlastní šťávě. V poslední době je ale dělám z mletého hovězího masa nebo jakéhokoli mletého, ovšem aby to bylo to pravé, musí tam být aspoň zčásti hovězí. Ovšem výborně chutnají i ze sójové šunky.
Základem jsou pak špagety uvařené ve vodě, jako obvykle. Na ně se připraví omáčka z pokrájené cibule zpěněné na oleji, přidá se maso a nechá se vše podusit. Občas se mírně podlívá. Přidá se sůl, pepř a na závěr nadrcený česnek. V průběhu dušení se vmíchá rajčatový protlak a podle chuti se mírně přisladí. Mělo by mít asi takovou sladkost jako rajská omáčka, ale kdo nechce sladit, nemusí. Omáčka by měla být hustší konzistence, takže přebytečná voda se nechá vydusit.
Špagety se položí na talíř, uprostřed přelijí omáčkou a pořádně posypou nastrouhaným eidamem. Tato omáčka se používá i do lasagní a pokud byste ji ochutili ještě něčím trochu pálivým, můžete poklást na topinky a posypat sýrem, budete mít bezva ďábelské tousty. Na přípravu toastů se dají místo masa využít na proužky pokrájená krůtí játra. Příprava je kratší, chutná to poněkud jinak a přitom bezvadně.
Je několik způsobů, z nichž nejchutnější je asi z hovězí konzervy ve vlastní šťávě. V poslední době je ale dělám z mletého hovězího masa nebo jakéhokoli mletého, ovšem aby to bylo to pravé, musí tam být aspoň zčásti hovězí. Ovšem výborně chutnají i ze sójové šunky.
Základem jsou pak špagety uvařené ve vodě, jako obvykle. Na ně se připraví omáčka z pokrájené cibule zpěněné na oleji, přidá se maso a nechá se vše podusit. Občas se mírně podlívá. Přidá se sůl, pepř a na závěr nadrcený česnek. V průběhu dušení se vmíchá rajčatový protlak a podle chuti se mírně přisladí. Mělo by mít asi takovou sladkost jako rajská omáčka, ale kdo nechce sladit, nemusí. Omáčka by měla být hustší konzistence, takže přebytečná voda se nechá vydusit.
Špagety se položí na talíř, uprostřed přelijí omáčkou a pořádně posypou nastrouhaným eidamem. Tato omáčka se používá i do lasagní a pokud byste ji ochutili ještě něčím trochu pálivým, můžete poklást na topinky a posypat sýrem, budete mít bezva ďábelské tousty. Na přípravu toastů se dají místo masa využít na proužky pokrájená krůtí játra. Příprava je kratší, chutná to poněkud jinak a přitom bezvadně.