Výsledku však předcházela příprava v podobě nákupu a šlehání pěny. Pěna je našlehaná způsobem již dříve popsaným. Základem pro všechny chlebíčky je francouzská bageta nakrájená na plátky.
Na sýrové chlebíčky byla zvolenou pomazánkou třená niva, na ostatní našlehaný tvaroh s máslem, bylinky a koření. Samozřejmě sůl. Společně ušlehaný základ byl oddělen a do půli přišla nakrájená niva. V podstatě by se však dala použít i jakákoli jiná oblíbená pomazánka.
U sýrových chlebíčků přišel na základ udělat zdobícím sáčkem kopeček, aby na nich lépe stál nakrájený hermelín. Základ tedy vypadal tak, jak ukazuje foto č. 1. Konečné přidání výseče rajčete a vějířku okurky nebylo ještě úplně to pravé, ale spravila to kudrnatá petrželka a kurkuma.
Šunkové chlebíčky se zdobí na másle nebo na salátě. Tentokrát vyhrál salát a pak už bylo třeba vytočit kornoutky. Plátek šunky překrojený napůl se vezme za růžek, přetočí se kolem palce a vznikne pěkný kornoutek. Stejným způsobem se zdobily i chlebíčky z mortadely, jenom kornoutek byl položen obráceně. Šunkové chlebíčky jsou dozdobené kouskem vejce, rajčete a žluté kapie. Chlebíčky s mortadelou kopečkem bylinkové pěny, lístkem máty a půlkou cherry rajčátka.
Pár zbylých chlebíčků se salátem přikryly výseče vajec a navrch trochu rozředěné majonézyozdobila zelená cibulka. Na chlebíčky s poličanem přišla bylinková pomazánka na veku, plátek vařeného vejce, dva kornoutky salámu, výseč žluté papriky a zelená cibulka. Kdo si hraje, nezlobí.