Nerozhodný

Na příbězích druhých je nejlepší, že je nemusíme sami prožívat, trápit se a můžeme se na ně dívat s nadhledem i odstupem. Je nám dovoleno dění komentovat a pak rovněž zpětně hodnotit. Prožitky z jednotlivých okamžiků však zůstávají jenom aktérům. Naštěstí!
To byl jednou jeden a ten si asi dal sám pro sebe předsevzetí, že se nikdy neožení. Ženy se mu líbily, jéje, tuze moc, akorát pořád neměl jasno, která se mu líbí nejvíc. A tak je pořád zkoušel a pruboval, až se mu postupně vyjasnilo, že jedna je nejlepší do postele, druhá do kuchyně a další zase jenom tak na pobavení. Využíval tedy jejich přednosti tak na přeskáčku, postupně, podle toho, jak se mu zrovinka zachtělo.
Za účelem výzkumu střídal dvě stálé favoritky a kupodivu mu to celkem procházelo bez následků, asi proto, že měl v oblibě spíš starší partnerky, co nebyly vdavekchtivé, zato s ním měly dostatek trpělivosti. Mazánku sem, mazánku tam! Předháněly se v tom, co uměla každá nejlépe a mazánek věděl, že se jim musí věnovat tak akorát, aby si ho užily. Taky přesně věděl, kdy a jak je naštvat, aby se ho rády na pár dní zbavily. Tohle časem zvládal na jedničku až do té doby, kdy to jednou všechno prasklo.
Chvíli bylo dusno a praskavo, vztahy na všech stranách napjaté, jako gumy. Normálnímu smrtelníkovi by to nejspíš někde povolilo a musel by to hodně napravovat, ale nerozhodnému se podařilo něco, co jinému ne. Všichni časem pochopili, že je to zajetý a léty prověřený systém. Holky se začaly trápit a snažit trochu víc, nerozhodnému se nějak podařilo proplout. Zčeřené hladiny všech vztahů se zase postupně zatáhly a na rybníku se bruslilo dál. Hlavní hrdina jako by vyšel posílen, jen jeho partnerky měly pochroumanější sebevědomí.
Tady bych mohla příběh skončit obvyklým „a tak si spokojeně žijí dodnes“, jenomže ono to tak nebylo. Možná je to tak zařízeno, že i nerozhodnému nazraje čas k rozhodnutí a když se k tomu nemá, pomůže osud, který mu bohužel bolestně zamíchal kartami a nechal mu jenom jednu partnerku. A co na tu volbu nerozhodný? Ačkoli dřív říkával, že právě ona je ta, s kterou by chtěl žít, nyní říká, že ta pravá byla ta druhá. No, není to s některými nerozhodnými k zbláznění?

Prohledat tento blog

Archiv blogu