Karbanátky s medvědím česnekem a jáhlovou kaší

Jáhly stačí uvařit ve vodě doměkka mírně osolené, poměr vody asi 3:1, pak jsem použila ruční mixér a pomocí horké vody rozmixovala na kaši. Jáhly prý působí na zlepšení metabolismu, pomáhají při vyčerpání a mají velký obsah minerálů, vitamínu B a železa. Dále mají blahodárný vliv na žaludek, slinivku břišní a slezinu.
Karbanátky se smíchají ze směsi krůtího mletého masa, soli, vejce, medvědího česneku, nakrájené cibule a maďarského koření (pikantní směs) a uleženou směs jsem poté vykrajovala lžící, obalovala ve strouhance a osmažila. Byly lehké, prostě něco jiného. Krůtí maso je vhodné pro ty, co mají krevní skupinu AB a B, medvědí česnek prý obsahuje mj. hořčiny, napomáhá trávení, čistí krev, pleť, ničí plísně a střevní parazity, snižuje cholesterol, léčí chřipku, močové ústrojí a má tolik pozitivních účinků, že se sem všechny ani nevejdou.
PS: Jáhly vařte podle návodu, prý je lepší dvakrát je spařit.

Prohledat tento blog

Archiv blogu