Dietní program v kostce


Pro ty, které by zajímala každoroční dieta, jsem zpracovala pár jednoduchých zásad, aby nemuseli shánět informace a mohli ihned začít. Nechci nikoho nutit ke koupi knihy, ale po všech zkušenostech v oblasti hubnutí, hledání ideálního systému, který se dá vydržet, chci jen zprostředkovat šanci všem, kdo to potřebují. Ráda bych jen dodala, že bych nikdy své dceři neporadila, aby držela dietu, vím, že je to největší chyba. Jde pouze o vhodnou úpravu stravy. Proto mi uvedený systém připadá vhodný, zachovává pestrost, dostatek energie pro tělo a přihlíží k individuálním potřebám metabolismu.

Snídaně: pouze sacharidová – nekombinovat s živočišnou bílkovinou
Příklady snídaně: pečivo + rostlinné máslo, lze i máslo, džem, nutela, ovoce; obilninová kaše s ovocem, kakaem, skořicí; müsli suché nebo namočené, v tomto případě je nutná záměna mléka za trochu rozředěné smetany.
Oběd: běžné jídlo složené ze všech složek výživy, lze kombinovat bílkoviny + sacharidy
V poledne se najíst podle chuti, dokonce je možné dát si dezert, zmrzlinu, zákusek nebo ovoce i kávu s mlékem.
Večeře: bílkoviny se zeleninou
Jako večeře jsou vhodné sýry, maso, popřípadě libová uzenina, vejce, ryby, jogurty, apod. Vše hodně doplněné zeleninou – nejlepší je vše zkombinovat do salátu a pochutnat si. Nesmí se však přidat žádné sacharidy, ani ovoce. Najíst se podle chuti.
Dodržovat: 3 jídla denně, ideální je dodržet 5 hodinový odstup
Přidat: trochu pohybu – například procházku a lehký tělocvik, nejlépe navečer. Kdo má dobrou kondici, může přidat víc, ale pomalu a postupně.
Vynechat:
v všechna jídla mezi pokrmy
v sladké nápoje, při pití džusu pozor, večer je vhodný pouze zeleninový džus nebo šťáva
v alkoholické nápoje – při dietě nelze doporučit pro obsah cukru, víno nebo střik nemohou v malém množství škodit, ale rovněž večerní kombinace je nevhodná
Když se selže: nikdo není dokonalý, občasné porušení režimu se netrestá. Hubne každý pro sebe, tak nemusí sledovat reakce okolí, jen poslouchat řeč svého těla a udělat pro sebe to nejlepší!
Důležitý je dobrý pocit, dostatek energie a radost z úspěchu.

Podle knihy Hubneme ve spánku

Prohledat tento blog

Archiv blogu