Studené pohoštění

Obložená vejce
Vejce uvařená natvrdo oloupeme a překrojíme napůl. Žloutky vydlabeme, osolíme a přidáme pomazánkové máslo, sůl a trochu hořčice. Vše řádně promícháme do pěny. Lžičkou nebo zdobícím sáčkem vložíme pěnu zpátky do středu vejce a uděláme mírný kopeček. Na nějumístíme kousek lososa, sardelové očko, trochu kaviáru, je možné použít ozdobu ze zeleniny. K rybě přidáme i kousek citrónu a pokud máme, přizdobíme petrželkou nebo kouskem zelené okurky.

Obložená rajčata
Rajčata připravíme podobně jako vejce, jen nekrájíme napůl, ale seřízneme kulatý vršek a vydlabeme dužinu. Dovnitř dáme trochu pěny nebo jiné pomazánky, může být i vlašský salát,
našlehaný sýr, našlehaná paštika s pomazánkovým máslem nebo lučinou, podle vaší chuti. Je možné použít i pomazánky podle receptů z odkazu. Na rajče pak přiklopíme odříznutou čepičku a ozdobíme kouskem zeleného.
Sýrová roláda
Plátkový sýr v obalu vložíme do mikrovlnné trouby a zapneme na 1 minutu. Předtím si raději připravíme vál, pokapeme ho studenou vodou a váleček, který rovněž trochu namočíme. Rozpuštěný sýr rychle vyjmeme (spíš vysypeme) z obalu a na vále rozválíme na tenčí placku. Pak už můžeme plnit roládu podle vlastní fantazie, třeba plátkem šunky nebo salámu, pomazánkou podle chuti a hotovou roládu stočíme do alobalu. Po vychladnutí krájíme na širší kolečka.

Hermelín s ořechy nebo česnekem
Hermelín rozkrojíme podél na dvě poloviny a vydlabeme měkký vnitřek. Ten v misce promícháme s pokrájenými ořechy nebo s prolisovaným česnekem. Pro zjemnění lze přidat lžičku pomazánkového másla nebo lučinu a pak vše vrátíme do hermelínu zpět. Necháme odležet a nakrájíme na kousky na mísu.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu