Recepty z krůtího masa

Chutě, to jsou ty mrchy, které nás zrazují od zdravého jídelníčku a tak jsem se rozhodla je pokořit. Snažíme se s kamarádkou a vaříme si spolu. To nás motivuje vymýšlet nové laskominy ze zeleniny. A protože musíme hodně počítat, nemáme myšlenky na nic, než na jídlo. Díky nim vznikly tyto nové recepty.
Krůtí závitky
Z krůtích prsou jsem uřízla dva plátky a rozklepala je. Osolila, naplnila dvěma kousky cibule, kouskem syrové okurky a kousky nakládané papriky (trochu pálivé). Přidala jsem lžičku hořčice a zabalila jako ptáčka.
Na kapce oleje jsem opekla větší cibuli, přidala oba závitky, osmahla je a pak jsem podlila vodou a okurkovým lákem, přidala ještě hořčici a kousky nakrájené kyselé okurky a pepř. Vše jsem nechala podusit doměkka za občasného podlívání a zamíchání. Abych toho měla více, nasypala jsem ještě pár sójových nudliček, které se krásně uvařily i s masem a omáčka je ochutila. Pak jsem závitky i nudličky vyndala, omáčku promixovala tyčovým mixérem a znovu maso vložila dovnitř.
Sójové maso je energeticky zhruba stejné s krůtím, takže mi ze všeho vznikly tři porce. Po sečtení energie měla jedna porce i s porcí rýže (50 g syrové) celkem 1500 kJ.
Krůtí karbanátky s houbami
Úplně jednoduché jídlo vzniklo z mletého krůtího masa (500 g), asi 100 g hub, pár lístečků šalvěje, 1 vejce, soli a grilovacího koření. Z promíchané směsi jsem utvořila pár placiček a upekla je na teflonovém pekáči bez tuku. Jsou sice trošku tužší, ale akorát, nesmí se však nechat opéci moc. Jedna placička má zhruba 550 kJ a tak se může podat s bramborami nebo dvě jenom se zeleninou nebo jako hamburger.
Šalvěj s houbami jim dodaly zajímavou chuť a při pečení mě ze všeho nejvíc lákal výpek, který byl moc dobrý a krásně mastňoučký (já totiž miluji vypečenou šťávičku ze sekané a tohle bylo ještě lepší). Ale musela jsem odolat. To je na tom všem to nejtěžší!
… mimochodem krůtí játra s cizrnovou kaší na obrázku také stála za to …

Prohledat tento blog

Archiv blogu