Suroviny: 300 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 100 ml mléka, 2 žloutky, 30 g moučkového cukru, 1 vejce, 100 g másla a sůl. Na nádivku pak potřebujeme asi 150 g moučkového cukru, 1 dl vody, 200 g ořechů, citrónovou kůru a hřebíček.
Mouku prosijeme, přidáme droždí rozmíchané ve vlažném mléce, žloutky, cukr, sůl, máslo a zaděláme těsto, které necháme vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na 20 – 25 kousků a každý vyválíme. Potřeme nádivkou, stočíme a vyformujeme do tvaru rohlíčků, poklademe na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, necháme vykynout a upečeme.
Nádivka: Vodu svaříme s cukrem, přidáme ořechy, nastrouhanou kůru a hřebíček. Promícháme a udusíme. Obdobným způsobem uděláte i makovou nádivku.