Kuřecí řízek v bramboráku

Na kuřecí řízek v bramboráku je třeba si připravit kuřecí prsíčka a bramborák.
Těsto na bramborák se připraví ze 4 brambor, 2 – 3 stroužků česneku, soli, kmínu, šalvěje nebo majoránky, 1 vejce, stačí všechno zamíchat a mírně zahustit polohrubou nebo hladkou moukou. Nejlepší je vyzkoušet usmažit malou placku, aby se zjistilo, jestli se netrhá. A pak se vezmou plátky kuřecích prsou, které jsou mírně naklepané paličkou a osolené, obalí se tím bramborákem a usmaží.
Je to vlastně kompletní jídlo – maso s přílohou, proto už si dáme jenom tomatový salátek z rajčete, jarní cibulky, vše se osolí, opepří, ochutí octem a olejem, popřípadě i troškou cukru. 
No a je to. Jednoduché, že? Dobrou chuť.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu