Tento experiment je z bulguru. Další
ingredience jsou dílem náhody a taky nějakého rozpoložení, základ byl
totiž položen ve dvě ráno, když jsem nemohla spát. Na oleji jsem osmahla
nakrájenou cibuli, přidala pár celých beranních rohů, pár cherry
rajčátek, menší cuketu, podusila pod poklicí a přisypala bulgur. Asi
jsem to zapomněla osolit, to jsem dohnala až později, ale chvíli jsem to
podusila pod poklicí, pak vypnula a nechala do rána. Bulgur byl tak
napůl hotový.
Později
jsem znovu zapnula svou pečící pánev, přidala tu sůl, trochu vody,
nakrájený kopr a citrónovou trávu a dusila pod poklicí, až se voda
vyvařila, rajčata popraskala, papriky byly měkké a bulgur nabyl jako
rýže. Stačilo vypnout a nakrájet pár plátků vepřové panenky, kterou jsem
nasucho opekla na teflonové pánvi posypané solí a špetkou koření na
pečené kuře. Hotové jsem jen naaranžovala na talíř a pak si na tom
pochutnala.
V
úpravě se zeleninou byl burgur o mnoho chutnější, s houbami nebo
posypaný sýrem by možná splnil pokrm úlohu rizota. Pochutnala jsem si a
zařadím do svého jídelníčku častěji. Bulgur je lehce stravitelný a 100 g
uvařeného má necelých 400 kJ, takže dodává méně energie, než brambory.