Ruský piroh

Potřebujeme: 1 kg mouky, 2/3 l vlažné vody, 30 g droždí, na nádivku 400 g vařeného hovězího masa (může být i směs), cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, 2 natvrdo vařená vejce, 30 g sádla.

Postup: Asi 1/2 kg mouky se zadělá s vodou a droždím. Pak se těsto nechá v teple kynout. Během kynutí se má asi dvakrát nebo třikrát srazit. Po vykynutí se vyválí se zbylou moukou. Pak se dělají bochánky, které se plní masovou nádivkou a pečou v troubě.

Nádivka: Vařené hovězí maso umeleme na masovém strojku, přidáme smaženou cibulku, pepř, sůl, muškátový oříšek a nadrobno rozsekané natvrdo vařené vejce. Když je všechno připravené, plníme těsto nádivkou jako buchty a upečeme v rozehřáté troubě.

Prohledat tento blog

Archiv blogu