Potřebujeme:
1 kg mouky, 2/3 l vlažné vody, 30 g droždí, na nádivku 400 g vařeného
hovězího masa (může být i směs), cibule, sůl, pepř, muškátový oříšek, 2
natvrdo vařená vejce, 30 g sádla.
Postup:
Asi 1/2 kg mouky se zadělá s vodou a droždím. Pak se těsto nechá v
teple kynout. Během kynutí se má asi dvakrát nebo třikrát srazit. Po
vykynutí se vyválí se zbylou moukou. Pak se dělají bochánky, které se
plní masovou nádivkou a pečou v troubě.
Nádivka:
Vařené hovězí maso umeleme na masovém strojku, přidáme smaženou
cibulku, pepř, sůl, muškátový oříšek a nadrobno rozsekané natvrdo vařené
vejce. Když je všechno připravené, plníme těsto nádivkou jako buchty a
upečeme v rozehřáté troubě.