Jablkový puding

Dnešní recept je vhodným doplněním jídelníčku pro ty, kdo mají dostatek jablek a štrůdlu jsou již přejedeni. Sama jsem ho mnohokrát vyzkoušela a nikdy nás nezklamal. Moučník je vždy připraven i pro náročnou návštěvu. Zatím se nám nepřejedl a je mnohem zdravější než obyčejný pudink.  
Jablka obsahují vitamín C a vlákninu, navíc tato forma není z mléka, hodí se proto i pro alergiky, kteří by měli s konzumací mléka velmi šetřit. Komu mléčná bílkovina nevadí, může si navrch přidat více šlehačky. 

Na jablkový pudink potřebujeme: 750 g oloupaných jablek, 100 g pískového cukru (diabetici nahradí sladidlem), kousek celé vanilky (ale není nezbytná), 4 dl jablečného nebo rybízového moštu (lze nahradit i vodou z kompotu nebo se sirupem), 1 vanilkový cukr, 2 dl šlehačky, sáček piškotů. 

Jablka překrojíme na osminy. Podusíme s cukrem, vanilkou a polovinou moštu. Ve zbytku moštu rozmícháme pudink s vanilkovým cukrem, přidáme k jablkům a vaříme do zhoustnutí. Pak dortovou formu vyložíme piškoty, navrch naplníme prochladlou kaší a necháme ztuhnout v ledničce. Po odpočinku už jen podáváme přizdobené šlehačkou a mlaskáme.

Prohledat tento blog

Archiv blogu