Plněný paprikový lusk



Můj oblíbený pokrm není z nejjednodušších, ale i tak stojí za to si ho udělat. Nejprve je třeba naplnit paprikové lusky směsí mletého masa smíchaného s vejcem, oblíbeným kořením do mletých mas (například směsí nebo pepřem a tymiánem), solí, hrstí syrové rýže. Očištěné lusky zbavené jádřince se naplní směsí, vyskládají do pekáče, mírně zakápnou olejem a nechají se upéci v troubě asi 45 minut. Po upečení mírně podlitých lusků je příprava napůl hotová, maso je akorát, lusky nabydou tím, že rýže uvnitř nabobtná a mají skvělou chuť.
Mezi tím, co se pečou lusky, uvaříme omáčku. Na cibulový základ hodíme asi 2 lžičky cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme zbytky (i jádřince) z paprik, bobkový list, nové koření, sůl, tymián a celý pepř. Podlijeme vodou a přidáme rajský protlak, taky špetku skořice. Necháme provařit a nakonec zahustíme jíškou. Když je omáčka hotová, přecedíme ji. Nakonec smícháme s paprikami i výpekem. Podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.

Prohledat tento blog

Archiv blogu