Preferuji jednoduchou kuchyni, i
když některé věci se nedají ošidit, ale u vaření relaxuji, takže mi to nevadí.
Marinovaná kuřecí křídla jsou náročnější na přípravu, ale je to lahůdka.
Smíchá se asi deci oleje, 2
lžičky medu, sůl, oblíbená směs koření třeba na grilování, ráda přidávám
kurkumu, popřípadě pár sušených bylinek a pořádně promíchám. Může se kápnout i
trochu pálenky. Křidýlka se ve směsi namočí a nechají marinovat za občasného
promíchání, nejlépe pár hodin. Poté se rozloží na plech nebo pekáč a upečou
pozvolna v troubě do křupava. S teplotou to nepřehánějte, přibližně
180 stupňů, raději chvíli počkat nebo použít nakonec horkovzduch. Příliš horká
trouba by křidélka spálila a nic by z nich nezbylo.
Křidélka se mohou podávat s některou
omáčkou či dipem, které jsou popsané zde.