Nenech si lámat srdce

Většina žen touží po lásce a po partnerském vztahu, ale každý se moc nepovede. Při hledání je důležité vybírat, aby nám nezbylo jen zlomené srdce.

Na jaké typy mužů je dobré dát si pozor?

Pesimista

Každý má občas špatný den a vidí budoucnost spíš černě, ale většinou to brzy přejde. Když to trvá déle a pořád musíš poslouchat, jak je svět či život špatný, jak se nic nedaří, kde jsou jaké komplikace a cokoli, co se má udělat, je přítěž, která naruší zaběhlý stereotyp, tak je něco špatně. Jasně, nic není procházka růžovou zahradou, ale s takovým rebelantem přichází jenom špatné dny.

Škrt a kontrolor

O penězích by měli asi rozhodovat oba, ale chod domácnosti už v dnešní době není jen doménou hospodyněk. Pokud je účet společný a oba o něm mají přehled, je sice dobře, když se něco naspoří, ale když muž kontroluje výdaj každé koruny a při každém výdaji za „užitečnou zbytečnost“, například kabelku, udělá scénu, to je hodně ponižující drama.

Žárlivec

Žárlí? Kontroluje mobil nebo e-mail? Sleduje, s kým se zdržuješ a jestli jsi byla opravdu s kamarádkou? Chce mít přehled o každé minutě tvého času? Zkus si to s ním vyříkat a když neuzná potřebu svobody a důvěry, netrap se tím.

Opakovaně rozvedený muž

Někdo má smůlu na partnery, nemusí to vyjít, ale v tomhle případě „opakování matka moudrosti“ neplatí. Taky se říká „einmal ist keinmal“, takže jedna chybka ano, ale každá další už o něčem svědčí. Ani vztahy, které vypadají idylicky, nemusí být funkční, možná jde o předstírání. Na tom, jaký vztah je, má každý svůj podíl a lidi se obvykle moc nemění, takže když to třikrát nevyšlo, počtvrté nebude moc velká šance.

Alkoholik

Alkohol nic nevyřeší, ale muži si s ním rádi dodávají odvahu. Pokud konzumují množství, po kterém mají jen veselou náladu, tak budiž. Bohužel je spousta mužů, kterým po alkoholu narostou křídla a přestanou se kontrolovat. Často bývá následkem scéna, vulgární chování, agresivita a jiné jevy, které jsou se společným soužitím s partnerkou a dětmi neslučitelné, takže dříve nebo později vztah skončí.

Krasavec

Názor na krásu je individuální a krása je rozhodně pomíjející, takže záleží na optice, s jakou ji posuzujeme. Všichni jednou zestárneme a ani krása není to, co rozhoduje o štěstí. Člověka to láká, ale mohou se objevit skryté vady na kráse.

Nevěrní

Co do nich? Bohužel se k tomu obvykle hned nepřiznají, předstírají, že jsou někdo jiný, a tak pravda o tom, že jsou nevěrní s tebou, může vyjít najevo až později. Obvykle je to dost pozdě, aby se dalo jen tak mávnout rukou. Jenomže nebudeme si lhát do kapsy, nezmění se. Tečka.

Hulváti

A pak jsou tady ještě hulváti, co neberou v potaz okolí a milují jen sebe, arogantní, namyšlení, nesnesitelní. Těmi asi nemá smysl se zabývat, ale určitě je dobré si takového chování všímat, umí to totiž maskovat a projeví ho později.

A co je úplně nejhorší? Potkat hezkého nevěrníka, který se občas napije, obere tě o peníze, pak zjistíš, že je ženatý a ten hulvát se zachová jako zbabělec. No, prostě se zachová jako dítě.

Já si muže představuji tak, že je s ním zábava, nedívá se na svět jenom černě, ale když ho někdy černě vidím já, pochopí to. Když nemá na kytku, tak si aspoň nechá silácké řeči o tom, jak je úžasný, ale hlavně ve vztahu kope za stejný tým a případné spory si vyřešíme v kabince.

Prohledat tento blog

Archiv blogu