Dýňová omáčka

Momentálně je čas dýní a tak vyzkoušejte tuto výbornou a jednoduchou omáčku:

1 dýně nebo cuketa

1 kostka Gulášová šťáva

1 cibule

2 lžíce oleje, sůl

1 smetana nebo kysaná smetana

jíška

Na tuku zpěníme cibulku. Zvykla jsem si vařit v hluboké teflonové pánvi, nic se tam nepřipálí. Na cibulku přidáme pokrájenou dýni (může být i strouhaná, podle chuti). Osolíme, podlijeme, přidáme kostku a necháme podusit. Když je dýně udušená do měkka, přidáme smetanu a zahustíme jíškou. Omáčka se hodí ke všemu. K bramborám, na těstoviny, můžete podávat s knedlíkem, můžete přidat i maso.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu