Momentálně je čas dýní a tak vyzkoušejte tuto výbornou a jednoduchou omáčku:
1 dýně nebo cuketa
1 kostka Gulášová šťáva
1 cibule
2 lžíce oleje, sůl
1 smetana nebo kysaná smetana
jíška
Na tuku zpěníme cibulku. Zvykla jsem si vařit v hluboké teflonové pánvi, nic se tam nepřipálí. Na cibulku přidáme pokrájenou dýni (může být i strouhaná, podle chuti). Osolíme, podlijeme, přidáme kostku a necháme podusit. Když je dýně udušená do měkka, přidáme smetanu a zahustíme jíškou. Omáčka se hodí ke všemu. K bramborám, na těstoviny, můžete podávat s knedlíkem, můžete přidat i maso.
Zaujalo vás
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejméně 2...
-
Třená niva Asi 150 g nivy nastrouhat najemno na struhadle. Přidat 1 pomazánkové máslo nebo lučinu. Pomazánku vyšlehejte ručním mixérem a ...
-
Dostala jsem dýni a potom chuť na něco sladkého. Velikou chuť. Začala jsem hledat na internetu a potom vyzkoušela dýňový koláč. Byl bezva....
-
Poslední večer chci prožít v klidu a zakousnout to, co mi chutná celý rok. Jsou malá chutná sousta – jednohubky a chlebíčky, nejradši je ...
-
Celer 1 hlava, cibulka, 3 okurky sladkokyselé, 1 jablko, 1/2 menší dýně, sůl, pepř, majonéza Celer se uvaří, ne příliš doměkka, aby se dal...
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejm...