Momentálně je čas dýní a tak vyzkoušejte tuto výbornou a jednoduchou omáčku:
1 dýně nebo cuketa
1 kostka Gulášová šťáva
1 cibule
2 lžíce oleje, sůl
1 smetana nebo kysaná smetana
jíška
Na tuku zpěníme cibulku. Zvykla jsem si vařit v hluboké teflonové pánvi, nic se tam nepřipálí. Na cibulku přidáme pokrájenou dýni (může být i strouhaná, podle chuti). Osolíme, podlijeme, přidáme kostku a necháme podusit. Když je dýně udušená do měkka, přidáme smetanu a zahustíme jíškou. Omáčka se hodí ke všemu. K bramborám, na těstoviny, můžete podávat s knedlíkem, můžete přidat i maso.
Zaujalo vás
-
Pořád se jí vracel sen. Bez děje. Bez souvislostí. Končíval záběrem na mužský obličej. Zřetelné kontury, rozeznatelné rysy. Říkala mu „můj...
-
Jak se to říká? S nimi špatně, ale bez nich ještě hůř. O kom je řeč? O chlapech. Když je máme, tak nadáváme, ale běda, když není žádný...
-
Legrační je, že zatímco mužští mají asi ve všem jasno, my se vdáme nebo zamilujeme a pak začneme pořád pátrat, jestli jsme to udělaly dobř...
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejméně 2...
-
K tradičním symbolům léta patří špekáčky. Stačí naříznout, natáhnout na kus klacku, opéci dočerna a večeře je hotová. Opékání špekáčků...
-
Andělská hora u Karlových Varů – působí příznivě na deprese a posiluje ochrannou funkci aury člověka Bánovice nad Bebravou, okr. Topolčan...