Momentálně je čas dýní a tak vyzkoušejte tuto výbornou a jednoduchou omáčku:
1 dýně nebo cuketa
1 kostka Gulášová šťáva
1 cibule
2 lžíce oleje, sůl
1 smetana nebo kysaná smetana
jíška
Na tuku zpěníme cibulku. Zvykla jsem si vařit v hluboké teflonové pánvi, nic se tam nepřipálí. Na cibulku přidáme pokrájenou dýni (může být i strouhaná, podle chuti). Osolíme, podlijeme, přidáme kostku a necháme podusit. Když je dýně udušená do měkka, přidáme smetanu a zahustíme jíškou. Omáčka se hodí ke všemu. K bramborám, na těstoviny, můžete podávat s knedlíkem, můžete přidat i maso.
Zaujalo vás
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejméně 2...
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejm...
-
Lituji, ale univerzální recept asi neexistuje, aspoň jsem na něj zatím nepřišla. Tak alespoň sleduji a zkoumám a vyhodnocuji si, který pří...
-
Nebo snad Podkočáry? Musím se to doučit! S manželem pravidelně trávíme část dovolené odděleně a tak si někdy hledám parťačky. Dříve, v d...
-
Andělská hora u Karlových Varů – působí příznivě na deprese a posiluje ochrannou funkci aury člověka Bánovice nad Bebravou, okr. Topolčan...
-
Na podzim míváme obvykle zásoby ryb a tak si dopřáváme všelijaké pochoutky. Míváme dosti makrel, proto tento recept volím právě z nich, ale...