V létě je v kurzu grilování a maso je dobré předem marinovat.Doporučuji vyzkoušet jednoduchou marinádu, v které se plátky masa naloží a nechají uležet asi půl dne. Základem je trochu vody a oleje, lžička medu nebo trochu cukru, sůl a přidat koření na grilování podle vlastní chutí.Med, popř. cukr není vůbec na chuti znát, ale masu dodá krásně hnědou barvu a výbornou chuť.
Zaujalo vás
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejméně 2...
-
Příprava těsta: 300 g hladké mouky, 2 špetky soli, 1 vejce a 150 g hery zpracujeme stejné jako sladké linecké těsto. Pak necháme nejm...
-
Poslední večer chci prožít v klidu a zakousnout to, co mi chutná celý rok. Jsou malá chutná sousta – jednohubky a chlebíčky, nejradši je ...
-
Zdobíme přiměřeně nakrájené plátky veky. Na část nastříkáme tuňákovou pomazánku ušlehanou z pomazánkového másla, konzervy tuňáka ve vlastní...
-
„Hledáš-li pravdu, nedívej se dál než k svému srdci.“ John Lennon. A já dodávám: "Někdy neškodí udělat si inventuru." Dala jsem ...
-
Jak nerada vítám podzim, protože přináší sychravé počasí, tak si ráda užívám podzimní radovánky. Hlavně houbaření. A tak jsme také vyrazil...