V dospělosti nezbývá než spolehnout se na sebe a ověřovat jejich platnost v praxi. Takže ten, kdo byl o pohádky ochuzen, ztratil mnoho poučení. Asi proto se i v dospělosti tak rádi díváme na Popelku, prince Bajaju, Šíleně smutnou princeznu a Zlatovlásku. Ani Honzík s Mařenkou z perníkové chaloupky nejsou pozadu a hodně poučí i Budulínek. Ve všech je ukryta moudrost, že láska a dobro nakonec zvítězí nad všemi ústrky a nakonec dojdou hlavní hrdinové ke štěstí.
Jenom je potřeba důvtipu, laskavosti, odříkání, vytrvalost a důvěra. Přece je ve všech pohádkách jasně a zřetelně vidět, že zadarmo není vůbec nic a kdo si to myslí, ten se nakonec se zlou potáže. Popelka přemůže zlou macechu a sestru pokorou, odříkáním a láskou, Bajaja má svoje spojence a odvahu, Šíleně smutná princezna se zamiluje a pak pilným studiem minulosti přemůže nechápavost svého tatínka, Jiříkovi na cestě za Zlatovláskou pomáhají přátelé a Honzík s Mařenkou poté, co se přejedli perníků, vymysleli s nevinnou tváří dokonalý plán, stejně jako Budulínek.
Ale nic neměli hned, i když Popelce cestu ulehčilo kouzlo skryté ve třech zlatých oříšcích. Z toho plyne poučení, že úplně sami nic nezmůžeme, musíme využít spřízněné duše a mělo by to být jen s nejlepším úmyslem, musíme se smířit s tím, že konečný cíl nebude zadarmo a bude to strastiplná cesta. Jenomže cíl je vlastně cesta a když se dílo podaří, tak je na konci vítěz hodně posílen i o osobní zkušenosti. Ke zdaru je dobré zachovat chladnou hlavu, zlehčit to vtipem a přitom přemýšlet, kde vzít a neukrást ty zlaté oříšky.
Přeju úspěšné dosažení všech cílů, málo strastiplných cest a osobní vítězství na všech zastávkách. Posílám i kouzlo úspěchu a doufám, že se mi vrátí v podobě pozitivní energie.
Kdo by chtěl využít prášek úspěchu, pak musí smíchat 2 díly vousatky draslavé, 2 díly nového koření, 1 díl muškátového oříšku a 1 díl puškvorce. Přinese vám do života pozitivní zprávy. Recept je z knihy Kadidel olejů a lektvarů od Scotta Cunninghama.