Jahodová roláda

Suroviny: 6 vajec, 3 lžíce rozpuštěného másla nebo oleje, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic moučkového cukru, půl lžičky sody nebo kypřícího prášku, 1 smetanová náplň, 500 ml šlehačky, jahody podle potřeby, lístky máty nebo meduňky.

Vejce rozdělíme na bílky a žloutky a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Práci výrazně ulehčí robot nebo ruční šlehač. Do bílků se postupně přidají žloutky, 3 lžíce tuku, soda nebo kypřící prášek, mouka a cukr. Je nutné šlehat pomalu a přidávat pozvolna. Těsto se potom vylije na pečící papír a vloží do trouby předehřáté na 180 stupňů. Roláda je za chvíli upečená, pak se sroluje do mokré utěrky a nechá vychladnout.

Když je roláda vychlazená, vyjme se z obalů a natře náplní, které se připraví z našlehané smetany smíchané se smetanovou náplní, která se dá koupit jako hotový výrobek. Návod k přípravě je uveden na obalu. Roláda se natře, přidají se pokrájené jahody a pak se smotá a celá potře zbylým krémem. Vlnovky jsou udělané vidličkou, ozdobeno jahodami a lístky máty.




Prohledat tento blog

Archiv blogu