Chlebíčky se šunkou a s hermelínem

Pro milovníky chlebíčků přidávám recept na chlebíčky s oblíbenými pomazánkami. S nimi jsme kdysi v bistru zdobili šest druhů chlebíčků, všechny byly jednoduché, chutné a kombinace s ovocem byly nevšední.

Základem jsou dvě pěny, kterými se chlebíčky potírají a zdobí. V původní receptuře se šlehaly ze změklého másla, namísto kterého pro odlehčení nyní používám pomazánkové.

Sardelová pěna se ušlehá ze 2 pomazánkových a ¼ sardelové pasty. Pro zjemnění přidávám při šlehání lžíci horké vody. Nesolí se.

Salámová pěna se připraví z rozmixovaného salámu (junior, gothaj), který se rozmělní pomocí lžíce horké vody a pak se přidá pomazánkové. Vše se ušlehá dohladka.

Zdobení chlebíčků je zachyceno na videu.


PS: Ve videu se hovoří o šunkové pěně, ale naše kuchařka říkávala, že nejlepší je s gothaje. A měla pravdu, šunka je moc suchá.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu