Pro milovníky chlebíčků přidávám recept na chlebíčky s oblíbenými pomazánkami. S nimi jsme kdysi v bistru zdobili šest druhů chlebíčků, všechny byly jednoduché, chutné a kombinace s ovocem byly nevšední.
Základem jsou dvě pěny,
kterými se chlebíčky potírají a zdobí. V původní receptuře se šlehaly ze
změklého másla, namísto kterého pro odlehčení nyní používám pomazánkové.
Sardelová pěna se ušlehá ze 2
pomazánkových a ¼ sardelové pasty. Pro zjemnění přidávám při šlehání lžíci
horké vody. Nesolí se.
Salámová pěna se připraví z rozmixovaného
salámu (junior, gothaj), který se rozmělní pomocí lžíce horké vody a pak se
přidá pomazánkové. Vše se ušlehá dohladka.
Zdobení chlebíčků je zachyceno na videu.