Kotlety na šlehačce


To se vezmou kotlety v počtu podle osob, do pekáčku asi 4. Naklepou se, nasolí, posypou mírně paprikou a dají vedle sebe. Podle chuti se mohou nahradit i kuřecími plátky, krůtími steaky. Chcete-li se vyhnout vaření přílohy, můžete pod ně naskládat i plátky brambor, ale lepší je to s kašičkou.
Kotlety se zalijí jednou šlehačkou a dají asi na půl hodiny zapéci do trouby. Teplota by měla být vyšší, asi 200 stupňů. Krátce před upečením se kotletky ještě posypou strouhaným sýrem, nejspíš eidamem a s tím sýrem nešetřete. Pro obměnu by šlo dát i jiný sýr, já to znám s eidamem, a chutná mi to. Když se na kotletách zapeče, udělá na nich takovou krásnou načervenalou krustu.
K jídlu se pak hodí přidat salát podle momentální chuti. Mohl by být třeba zelný, z krájeného zelí, cibule, nastrouhané mrkve, jablka, s trochou oleje, octa, soli a cukru. Lepší je mírně odleželý. Může se nacpat do sklenice, co nesníte hned, přijde k chuti později. Tenhle je, na rozdíl od kotlet, dietní.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu