Polský koláč


Sice nevím, proč se tento koláč jmenuje zrovna polský, ale je moc dobrý. Na celý plech používám rovnou dvojitou dávku, s jednou se ani nepeču. Do formy však bude stačit jedna.
250 g polohrubé mouky, 60 g tuku, 60 g cukru, 1/2 prášku do pečiva a celé vejce se smíchá se 4 lžícemi mléka a vypracuje v těsto, které se podobá lineckému. Pak se těsto nechá chvilku odpočinout a rozdělí na dvě části, z nichž z jedné vyválíme placku a z druhé také. Ale postupně. Na první placku poklademe nastrouhaná nebo nakrájená jablka se skořicí. Kdo má rád sladší, může ještě přisladit, ale nemusí se. Jablka se přikryjí druhou plackou a pak se vše pozvolna upeče. Koláč je chutný a velmi jedlý.

Zaujalo vás

Prohledat tento blog

Archiv blogu