Z krabích tyčinek


Co udělat z krabích tyčinek?            
Třeba krabí pomazánku.
 
Na přípravu krabí pomazánky budeme potřebovat: krabí tyčinky, pomazánkové máslo, citrón, sůl, kousek pórku, trochu šlehačky ve spreji, trochu majonézy (nemusí být). Krabí tyčinky rozmrazíme v mikrovlnné troubě, cca 2 minuty. Nakrájíme na kousíčky, stejně jako pórek a v misce zamícháme spolu se solí, citrónovou šťávou a pomazánkovým máslem. Můžeme zjemnit trochou šlehačky ve spreji či majonézou, pokud však držíte přísnou dietu, stačí přidat trochu vody. Tím je hotov základ pro další kouzlení. 
pomaz2.JPG
Z pomazánky dál uděláme tři věci: obložené chlebíčky, aspikové bábovičky a ozdobené vejce. Potřebujeme další ingredience: rajče, citrón, okurku, pár koleček salámu, pár vařených vajec, aspik bílý a zelený, vodu, zelené bylinky (petržel nebo mátu), veku. 
pomaz7.JPGVeku namažeme pomazánkou, ozdobíme rajčetem a okurkou a máme obložené chlebíčky. Na ostatní výrobky musíme uvařit aspik. Do misky nalijeme trochu čirého aspiku a necháme ztuhnout. Pak pokládáme vrstvy z vejce, okurky, rajčat, přidáme bylinky, pomazánku a zalijeme bílým nebo zeleným aspikem. Bábovky necháme pořádně ztuhnout. Na ozdobené vejce začneme zeleným aspikem, kterým polijeme dno talířku a necháme ztuhnout. Pak zdobíme nakrájenou okurkou, rajčetem, kopečkem pomazánky, půlkou vejce, salámem, citrónem a bylinkami.  

Prohledat tento blog

Archiv blogu