Kuře na paprice

Manžel se doma zaučuje v kuchyni a tak mě napadlo, že bych mohla napsat recept na kuře na paprice, aby si ho mohli muži uvařit. Existuje však několik způsobů.  
Jeden (asi správný) jsem viděla na videu se šéfem, kdy dal na základ z cibule kousky kuřete, přidal papriku a sůl, pak to dusil doměkka a nakonec zahustil moukou a smetanou. Já používám na zahuštění jíšku, ale jinak je to jeden ze způsobů, jak jednoduše omáčku uvařit. Syrové kuře tomu dodá chuť, horší je to s konzumací, protože tam vadí trochu kosti. Člověk se od nich upatlá a nedá se to konzumovat příborem. Proto dělám kuře na paprice zpravidla trochu jinak. Je to varianta vhodná pro děti a chutná celé rodině.
Podle mojí maminky si kuře nejprve uvařím s cibulí, kuličkami pepře a osolenou vodou. Získám výborný vývar a kuře nechám vystydnout. Maso oberu a připravím si základ na omáčku. Na oleji osmahnu cibuli, přidám papriku podle chuti (samozřejmě sladkou a sušenou), kuřecí maso pokrájené na kousky podle libosti, zaliji dobrým vývarem a nechám chvíli podusit. Pak zahustím jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně, nechám dostatečně dlouho povařit a podávám s knedlíky, těstovinami nebo rýží. Není to vůbec složité a chutná všem.
Polévka z kuřete je tak silná, že ještě jistě zbyde, takže se přidá zelenina, nudličky, nutno povařit doměkka a máme druhý chod nebo večeři. Vaření je zábava, jenom se o něm musí něco vědět. Dobrou chuť.

Prohledat tento blog

Archiv blogu