Jeden (asi správný) jsem viděla na videu se šéfem, kdy dal na základ z cibule kousky kuřete, přidal papriku a sůl, pak to dusil doměkka a nakonec zahustil moukou a smetanou. Já používám na zahuštění jíšku, ale jinak je to jeden ze způsobů, jak jednoduše omáčku uvařit. Syrové kuře tomu dodá chuť, horší je to s konzumací, protože tam vadí trochu kosti. Člověk se od nich upatlá a nedá se to konzumovat příborem. Proto dělám kuře na paprice zpravidla trochu jinak. Je to varianta vhodná pro děti a chutná celé rodině.
Podle mojí maminky si kuře nejprve uvařím s cibulí, kuličkami pepře a osolenou vodou. Získám výborný vývar a kuře nechám vystydnout. Maso oberu a připravím si základ na omáčku. Na oleji osmahnu cibuli, přidám papriku podle chuti (samozřejmě sladkou a sušenou), kuřecí maso pokrájené na kousky podle libosti, zaliji dobrým vývarem a nechám chvíli podusit. Pak zahustím jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně, nechám dostatečně dlouho povařit a podávám s knedlíky, těstovinami nebo rýží. Není to vůbec složité a chutná všem.
Polévka z kuřete je tak silná, že ještě jistě zbyde, takže se přidá zelenina, nudličky, nutno povařit doměkka a máme druhý chod nebo večeři. Vaření je zábava, jenom se o něm musí něco vědět. Dobrou chuť.